Om Charlotte

Charlotte har haft en stor passion för hästar sedan barnsben och har tävlat upp till nationell St:George. Just dressyr och dressyrtävlingar kom inte på tal förrän med D-ponnyn Fascia och allvar blev det först med storhästen Fandango. Hon har genom åren hjälpt elever på varierad nivå, både storhäst- och ponnyryttare.

”Lär känna din häst. De är lika olika som du och jag. Mys med den och ha roligt tillsammans. Förekom skador genom massage, stretching och inslag av viloperioder. Stärk hästen genom variation i ert träningsupplägg, även en dressyrhäst mår bra av hoppning ibland. Rid på olika underlag, naturen har mångfalden vi är ute efter, utnyttja den! Underhåll din häst i arbetet med att variera passens innehåll och längd så har du en häst som gärna arbetar och kommer älska sin ryttare.”

Charlotte läser nu till dressyrdomare på RS Strömsholm och gör sitt slutprov i januari 2018. Redan nu finns det möjlighet att boka CS Dressage för Pay&Ride och programridningar. Hon har själv tränat för flera etablerade dressyrtränare som Alf Dorselius, Bo Åhman, Jill Flygare och Maria Borg.

”Mina styrkor som ryttare är att jag är känslig och mjuk. Jag har tydliga mål i min ridning och ser en
plan, utefter varje individs förutsättningar, hur vi ska utvecklas i rätt riktning.”